Nebula and Aqua explained

Op deze pagina vindt u zeer binnenkort Audio voorbeelden en video tutorials over hoe Nebula en Aqua plugins uw muziekproducties naar een hoger niveau zullen brengen!

Allereerst een kleine uitleg:

Nebula is een VST, Audiounit (Logic Pro) en AAX plugin (op dit moment alleen de Server bundle) voor Windows en Mac OS X. De plugin werkt op een basis van dynamische, nonlineaire convolution….

Hoe werkt het:

Acustica Audio is erin geslaagd een manier te vinden om analoge hardware te samplen. Dit bestaat al langer, denk aan plugins zoals Altiverb, Space Designer en andere. Deze plugins gebruiken zgn. impulse responses van bijvoorbeeld bestaande ruimtes of analoge hardware, voornamelijk galmen, reverbs, delays. Universal Audio gebruikt dit ook om hardware te samplen. Deze gesamplede ruimtes en hardware zijn statisch, 1-dimensionaal. Als het ware een foto van een moment.
Klinkt zeker goed, maar niet levendig.

Acustica Audio gaat een stap verder door gebruik te maken van een dynamische interpolatie van de samples. Het gevolg hiervan is dat de audio die door de plugin gaat tot leven komt, net zoals met analoge hardware, er worden boventonen gegenereerd die de audio een 3 dimensionaal, levendig geluid geven.

De brug tussen analoge hardware en “in the box” audio.